Växande klimatstrejker i Luleå

2018-10-17 11:38:21

foto: RS Luleå
Fler klimatstrejker behövs.

Inspirerade av 15-åriga Greta Thunbergs klimatstrejk utanför riksdagen inför valet arrangeras fler klimatstrejker under namnet FridaysForFuture i hela landet. 

I Luleå tog Elsa Rensfeldt och Emma Westerberg initiativet en fredag för fem veckor sedan och satte sig utanför Stadshuset. Denna fredag är det ett tjugotal som slutit upp.
– Vi blev inspirerade av Greta när hon visade att det bara är att gå och sätta sig. Vi får mycket stöd av de som far förbi, många gör tummen upp, säger Emma Westerberg.

Vilka krav har ni?
– Offentliga sektorn står för 50 procent av utsläppen – det finns mycket att göra. Upphandla med mer miljöhänsyn, servera mer vegetarisk kost. Det görs också bra saker, som förbättringar för cyklister samt elbussar.
– Men det måste gå mycket fortare, flikar Linnea Henriksson in.

Blir ni fler i strejken?
– Den här veckan är vi fler än förra fredagen. Vi kanske måste börja organisera oss mer nu, säger Linnea Henriksson.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!