Växande protestvåg mot SD-rasismen

2010-09-29 19:49:05
Hotet från Sverigedemokraternas rasism har skapat en stark motreaktion. Demonstrationer har arrangerats – i Bod­en, Halmstad, Örebro, Lund och en rad andra städer.

Måndagen den 4 oktober klockan 17.00 blir det samling på Sergels torg i Stockholm, dagen innan riksdagen öppnar.
– Många ungdomar anmäler sig till Elever mot rasism och den komman­de demonstrationen, berättar Joel Eriksson, orga- nisatör för Elevkampanjen.
En ny protestdemonstration i måndags fungerade som förberedelse in- för 4 oktober. Hundratals affischer och tusentals flygblad distribuerades.
– De som påstår att demonstrationer gynnar rasisterna har helt fel. Det är så här vi stärker alla som vill agera mot SD, sade Bilbo Göransson, fackligt aktiv i Kommunal och initiativtagare i måndags.

Elever mot rasism startar nu kampanjgrupper på skolorna och uppmanar elever att följa uppmaningen från flera grupper på Facebook att strejka och delta i en protest ut­anför riksdagshuset redan klockan 10.00.
Riksdagspartierna kan inte stoppa rasismen. De­ras försök att ”hålla ihop” mot SD, särskilt om flyktingpolitiken, ger ett övertag till Socialdemokrater- na och Moderaterna. De två partier som stoppade en amnesti för apatiska barn 2005 och som står bakom många brutala utvisningar.
Det ökar dessutom SD:s möjligheter att framställa sig som ”annorlun­da” trots att SD i flera frå- gor stödjer regeringens högerpolitik.

Det behövs en stark rörelse underifrån på skolor­na, arbetsplatser och i bostadsområden för att stoppa rasismen. Demonstrationerna kan vara början på en sådan rörelse.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!