Veolia får inte längre köra Stockholms tunnelbana

2009-01-21 16:12:39
– Avbryt förhandlingarna på en gång! Veolia bygger en spårvagnslinje på ockuperad mark på Västbanken in till Jerusalem, sa Sara Zaujan på protesten som samlade 50 personer utanför landstingshuset där SL-styrelsen samlats för besluta om vem som ska köra tunnelbannan.
I Frankrike har Ve­olia ställts inför domstol p g a järnvägsbygget i Israel.
– Veolia är uteslutet som alternativ för att få driva tunnelbanan i Stockholm, säger La­ma Abu-Iseifan, som deltog i protesten.
På eftermiddagen stod det klart att Veolia inte längre får köra tunnelbanan, det blir istället MTR som som tar över driften i november.

Joel Eriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!