1 500 demonstrerade för posten i Ånge

2010-06-03 11:01:05
Omkring 1 500 Ångebor samlades den 28 maj i en imponerande manifestation för sin hotade postterminal. Torget fylldes av kamplust för terminalen och för jobben.

Sjuttio jobb (100 med timanställda) hotas när Posten Norden planerar att organisera om. Ångegruppen Takida – som tackat nej till att spe­la vid prinsessbröllopet – fanns på plats och visade sitt stöd för postisarna.
På samma sätt som när fackklubben strejkade mot nedläggningshotet för 18 år sedan kämpar man nu för ett eget alternativ. Idag transporteras post och paket med lastbilar.
Kampanjen för postterminalen kvar i Ånge kämpar för ett grönt, miljövänligare alternativ där man använder sig av järnvägsortens resurser och skickar posten med tåg. Ännu har inget beslut tagits av Posten Norden.
Manifestation den 28 maj visade en beslutsamhet att återigen försva­ra jobben i en bygd med hög arbets­slöshet.
Stefan Lundqvist

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!