18 september även i Göteborg

2007-07-02 16:31:09
Onsdagen den 27 juni samlades 16 fackliga aktiva i Kommunal, SEKO, Transport, IF Metall, Handels och Syndikalisterna samt medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna (RS) i Göteborg och invandrarföreningar för att ta första steget inför protestdagen mot regeringen 18 september.

– En gräsrotsbaserad massrörelse mot högerregeringen kan vara fröet till ett verkligt alternativ till dagens politik, sa Patrik Hoogwinkel från RS Göteborg.
Mötet beslöt att sprida det upprop för en protestdag, som antagits av Kommunal sektion 28 i Stockholm, till fackklubbar och sektioner i Göteborg samt att fortsätta med att samla fler till nätverket i Göteborg.
– Den 18 september får sedan inte vara slutet utan början på fortsatta protester, menade en av mötesdeltgarna.
Hittills har 10 organisationer och fackklubbar anslutit sig till Septemberalliansen i Göteborg.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!