2 500 mot regeringens skandalösa flyktingpolitik

2015-12-04 14:05:50


Ilskan är stor mot regeringens fruktansvärda flyktingpolitik.

Lördagen den 28 november samlades omkring 2 500 till demonstration i Stockholm mot regeringens skarpa högersväng vad gäller flyktingpolitiken.

Ilskan var påtaglig under demonstrationen arrangerad av Ingen människa är illegal som gick från ABF-huset klockan 18.00, just när Socialistiskt forum hade avslutats för dagen, till Mynttorget vid riksdagen.

”Stefan Löfven – Hycklare!”, ”Miljöpartiet – Hycklare!” och ”Den som flyr har inget val – Ingen människa är illegal!” skanderades under marschen.

Tyvärr var talen få. Allt åt alla talade bland annat om det Europa som byggdes efter andra världskrigets slut under mottot ”Aldrig mer” (krig). Inga flyktingar eller flyktingjurister kom till tals. Det gavs inga förslag till vad som kan göras eller vad nästa steg bör vara till de som hade samlats.

 

Rättvisepartiet Socialisterna (RS) menar att alla de olika gräsrotsrörelserna som finns idag måste sammanslutas med flyktingrörelsen och rikta en politisk kamp mot den högerpolitik som ligger bakom rasism, nedskärningar på välfärden, förskjutningen av gemensamma resurser till storföretag, banker och de redan rika med mera.

Det behöver samordnas lands­omfattande protestdagar mot Sveriges inhumana flyktingpolitik som samlar fackföreningar, flyktingorganisationer, progressiva nätverk och vänsterorganisationer. Tillsammans är vi starka, och en enad rörelse likt Flyktingamnesti 2005 skulle kunna skapa en enorm press på makthavarna.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!