3 000 i Göteborg

2006-12-20 14:44:14
3 000 demonstrerade i Göteborg mot försämringarna i a-kassan och ytterligare 2 000 anslöt sig på Gustav Adolfs torg. Men frånvaron av politik betydde att de flesta gick hem utan att se något nästa steg i kampen.

”Politisk strejk stanna landet – avsätt borgarrövarbandet”, ”Reinfeldt våra pengar tar – politisk strejk är vårat svar”, ekade det i Rättvisepartiet Socialisternas del. Men snabbt var LO-funktionärer på plats för att fysiskt stoppa RS från lyfta fram kravet på politisk strejk; svepskälet var att det skulle vara en brandrisk med banderoller och facklor.
Detta är absurt när två av tre LO- medlemmar stödjer kravet.
Kristofer Lundberg
Patrik Hooghwinkel

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!