3000 demonstrerade i Trollhättan

0000-00-00 00:00:00
En tydlig markering mot regeringen blev den 3000 manna starka demonstrationen som marscherade genom Trollhättan i torsdags. I täten av demonstrationen som organiserades av IF Metall och LO gick en röd fanborg. Strax bakom fanborgen med en stor banderoll "Förstatliga Volvo och Saab" gick medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna under röda fanor.
 
Ilskan mot regeringen och framförallt Maud Olofsson var tydlig i talkörerna som "hellre en Saab på parkeringen än Maud i regeringan" och "med dig har vi inte råd avgå Maud" som skanderades genom staden.
 
Kravet på förstatligande väcks just nu av fler och fler, i demonstrationen ropades talkörer som "vem ska äga Saab – det ska du och jag" samt "vem ska äga vår bilindustri – det ska vi" en grupp bilarbetare från Göteborg gick under plakat som "Volvoarbetare från Göteborg kräver förstatligande".
 
Demonstrationen som dragit Trollhättan ut på gatorna för att försvara jobben var stor och beslutsam "vad ska vi göra rädda jobben". Rättvisepartiet Socialisterna som under en lång tid fört kampanj för förstatligande av Saab och Volvo menar att denna demonstration måste vara startskottet för ett uppror för jobben. En massiv kamp måste organiseras i hela landet för att försvara jobben.
 
En politisk strejk med kravet att inga uppsägningar eller fabriksnedläggningar och förstatligande av nyckelindustri och banker skulle sätta regeringen under maximal press.
 
Kristofer Lundberg
 

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!