”Nu får det vara nog av reträtter”

2009-03-04 13:21:07
Nu får det vara nog av reträtter! Vi IAC-arbetare vägrar acceptera lönesänkningar som inte kommer att rädda jobben. Det här avtalet är ett historiskt svek mot alla metallmedlemmar och hela fackföreningrörelsen.

Stefan Löfvén säger till Dagens Industri att ”det råder undantagstillstånd. Idag är 34 000 metallare arbetslösa och i sommar kan 70 000 eller 25 procent av våra medlemmar gå arbetslösa om inget görs”.

Detta är helt sant, men alternativet är inte sänkta löner utan aktiv kamp mot varsel och uppsägningar. Facket måste bryta tystnaden och mobilisera medlemmarna till ett försvar av jobben. Istället har man med detta svekfulla avtal sålt ut oss.

Man har brutit mot det fackliga löftet om att ”vi lovar varandra att inte arbeta under överenskomna nivåer”. IF Metall har inte protesterat mot höjda chefslöner eller aktieutdelningar men nu gått med på att sänka våra löner. Men vi IAC-arbetare vägrar gå med på detta.

Vi kräver istället:
• Riv upp IF Metalls svekavtal- Inga Lönesänkningar – Återställ A-kassan
• För demokratiska och kämpande fackföreningar- medlemomröstningar om alla avtal
• Att en massiv och samordnad kamp för jobben startas från fackföreningsrörelsen

Upprop från bilarbetare på IAC

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!