400 i Sundsvalls Prideparad

2011-08-17 14:33:58
Lördagens (den 13 augusti) Prideparad i Sundsvall, som var kulmen på Pridefestivalens firande, lockade runt 400 deltagare och ett tusental åskådare.
Rättvisepartiet Socialisterna (RS) deltog och gick under banderollen ”Upprustad välfärd utan heteronorm”.

Bland politiska partier förutom RS var det bara Socialdemokraterna som deltog.
RFSL Sundsvall delade även ut Prides hederspris till ­prästen Petra Hamnström med motiveringen ”att hon som präst har en öppen inställning till alla sorters människor och är en kämpe för RFSL:s målgrupp”.
Torbjörn Karlsson, ordförande för RFSL Sundsvall och som Offensiv tidigare har pratat med, berättar vidare att redan nästa månad börjar de planeringen inför nästa års Sundsvall Pride och att de kommer att arbeta med att få folk att besöka de andra aktiviteterna.

Efter fjolårets Pride anordnade RFSL Sundsvall en utfråg­ning av de politiska partierna i kommunfullmäktige. Inga direk­ta löften gavs för hur man skall kunna förbättra situationen för hbtq-personer i Sundsvall.
Torbjörn Karlsson berättar dock att ingenting har förändrats sedan det blev en ­borgerlig majoritet i kommunfullmäktige, utan att alla de etablerade partierna står för samma hbtq-politik.

Mattias Lantz

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!