400 personer deltog på Umeå Pride

2009-10-01 15:40:00
Omkring 400 personer deltog lördagen den 26 september på Prideparaden i Umeå. RF­SL Umeå och RFSL Ungdom Nord var arrangörer.

Rättvisepartiet Socialisterna (RS) och Hbt-socialisterna deltog i paraden, och drev en kampanj för att försvara asylrätten och stoppa utvisningar av hbt-flyktingar. Vi tog i samband med det upp om protesterna som kommer att äga rum mot EU-toppmötet i Umeå den 14 oktober.
Efter paraden blev det debatt mellan olika politiska partier och representanter för RFSL. Frågor som dis- kuterades var bland annat satsningar på fritidsgårdar med speciell hbt-verksamhet. Jan Hägglund från Rättvisepartiet Socialisterna påpekade i debatten att oavsett initiativ uppifrån är det kamp underifrån som verkligen kan åstadkomma en förändring.
Johanna Evans

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!