500 tågade i Göteborg

2007-09-19 14:56:00

foto: Sten Axelsson Fisk
Regeringens flyktingpolitik fördömdes i Göteborg.

Fanor och banderoller vajade i vinden när 500 personer deltog i Septemberalliansens demonstration mot högerregeringen. Stefan Berg, facklubbsordförande för kommunal på Blå stjärnan, talade för Rättvisepartiet Socialisterna.
– De som har styrkan att stoppa regeringens försämringar är den organiserade arbetarklassen, sa Stefan och uppmanade till en fortsatt kamp mot högerregeringen med politisk strejk.
Talade gjorde även representanter från Iranska flyktingars riksorganisation, Irakiska flyktingrådet, Socialistiska Studenter, Irans Förenade Arbetarkommunister, Elevkampanjen med flera.

RS Göteborg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!