77 på öppet möte i Hongkong med svensk socialist

2009-10-07 16:39:18
Ett stort öppet möte hölls i Hongkong förra helgen när en socialist från Sverige berättade om den svenska välfärdsmodellen.
– Idag har den svenska modellen kommit att betyda något annat. Den har blivit en modell för avregleringar och privatiseringar och nedskärning­ar, sa Pe­tri Myllykoski, bussförare och medlem i Rättvisepartiet Socialisterna (CWI i Sverige).
Petri talade inför ett fullsatt möte på Socialdemokratiska förbundets (LSD) lokal i Hongkong. 77 personer, främst ungdomar, trängde sig in på mötet och överöste talaren med frågor och visade ett enormt intresse för situationen i Sverige, som ses som en välfärdsmodell för många i Hongkong, Asien och runt om i världen.

Mötet arrangerades av chinaworker.info tillsammans med LSD, vars parlamentsledamot Leung Kwok-hung (kallad Longhair) översatte mellan kantonesiska [Hongkongkinesiska] och engelska.
– Vad kan vi göra här i Hongkong? undrade en ung kille, till vilken Petri svarade att det första steget är att organisera sig.
Sympatisörer till CWI (Kommittén för en arbetarinternational) som deltog på mötet sålde 18 exemplar av det nya höstnumret av Shehui Zhuyi Zhe (en CWI-tidskrift på kinesiska). Även Petri och Longhair höll upp tidskriften och uppmanade mötesdeltagarna att köpa den, vilken innehåller artikeln Den svenska modellens uppgång och fall.
Stephen Chan
chinaworker.info

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!