AD lyssnar på chefer, inte på arbetare

2007-06-20 16:30:24
AD:s beslut den 13 juni att ge Connex rätt på alla punkter i dess beslut att avskeda tunneltågförarnas fackordförande Per Johansson möter starka reaktioner bland de fackligt aktiva i kollektivtrafiken.

– Att alla fackliga vittnen avspisas i klump är oemotsvarat. När pengar mer och mer satts före liv och hälsa blev det spänt i förhandlingsrummet. Men för AD har det varit viktigare om jag sagt håll käften till en chef som avbrutit mig. Då är det inte längre två parter. Det här måste bli en signal till alla fackligt aktiva att ta upp kampen för yttrandefrihet, meddelarfrihet och förstärkt skydd för fackligt förtroendevalda, sade Per Johansson på ett upprört protestmöte på Mynttorget arrangerat av Seko klubb 119 samma kväll.
Även från det europeiska möte för alla fack inom Veoliakoncernen som samtidigt hölls i Paris kom skarpa protester.
– Om jag överklagar till Europadomstolen hänger på om det går att finansiera, säger Per Johansson.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!