Ådalens vårdkamp fortsätter Ådalens vårdkamp fortsätter – 1 maj-demonstration och ministeruppvaktning nästa

2017-04-27 20:52:57

foto: Andrew Herbert
Demonstrera på 1 maj – för att ingen ska behöva föda barn i en bil!

Det är ett utmärkt initiativ som föreningen ”Ö-vik Framtidens Akutsjukhus” har tagit, med en demonstration på 1:a maj bakom parollerna:
• Utveckla, inte avveckla vården! Kampen är inte över!
• För bättre löner, arbetsmiljö och arbetsvillkor på våra tre fullvärdiga akutsjukhus: Örnsköldsvik, Sollefteå och Sundsvall.
Demonstrationen samlas kl 13 på bussparkeringen vid Fjällräven Center.
På så många orter som möjligt bör vi se till att vårdkampen och BB-ockupationen i Sollefteå också märks på 1 maj, som är en kampdag och inte något som tillhör sossarna eller något annat enskilt parti.
Ockupanterna av BB visar en beslutsamhet och på fortsatt stor påhittighet och med idéer till nya inslag som kan få kampen att växa än mer och vinna Ådalens BB tillbaka.
Budskapet är: ”Vi kommer inte att ge oss!”

Dygnetruntockupationen – som nu sedan tre månader har följts av kampanjdockan Gudrun – är ständigt på resa, agiterande i Sverige och Europa, från tyska TV-team, Vasaloppet till uppvaktning av S-kongresser.
Ett fackeltåg har vandrat upp och symboliskt omfamnat BB och sjukhuset med ett brinnande hjärta, två protestlåtar med varsin video har spelats in av Stefan Sundström respektive Per Herrey.
I mars åkte BB-ockupanterna ned till Stockholm och manifesterade under stor mediabevakning samma dag som BB-skrotarna från Västernorrlands landsting träffade sjukvårdsminister Gabriel Wikström. Nu står det klart att aktivisterna från Ådalen själva har fått till stånd ett möte med ministern, där de ska lämna över tiotusentals namnteckningar för BB och akutsjukhuset Solleftå.
Uppvaktningen kommer mest troligt att ske på socialdepartementet den 9 maj. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!