Ainur Kurmanov släppt från fängelset i Kazakstan

2009-08-26 12:44:17
Ainur Kurmanov, en ledande medlem i Sotsialisticheskoye Soprotivleniye (Socialistiskt Motstånd, CWI i Kazakstan – Rättvi- separtiet Socialisternas systerorganisation), släpptes nyligen efter 15 dagar i fängelse.
Han dömdes för att ha ”organiserat ett ej tillståndsgivet möte den 22 juli med syfte att planera en uppvakt­ning för att via borgmästaren i Almaty överlämna en namninsamling till president Nursultan Nazarbajev med krav på regeringens avgång”.
När Ainur släpptes från fängelset möttes han av medlemmar och sympatisörer till Sotsialisticheskoye Soprotivleniye utanför fängelset.
Ainur passade då på att skicka en hälsning till dem som uppmärksammat och stött honom.

”Kamrater, Jag vill själv och för Sotsialisticheskoye Soprotivleniye Kazachstana varmt tacka kamrater för deras hjälp och stöd. När jag lämnade fängelset möttes jag av mån­ga sympatisörer. Jag hörde om det fantastiska solidaritetsarbetet CWI organiserat.
Jag har mottagit solidaritetsbrev från över 30 länder.
Under mina 15 dagar i fängel­se hölls protester utanför Kazakstans ambassader i New York, Berlin, Tel Aviv, Moskva och Hongkong! Speciellt noterade jag brevet från irländska Socialist Partys Europaparlamentsledamot, den kända socialisten Joe Higgins.
Revolutionära hälsningar,

Ainur Kurmanov,
CWI Kazakstan”

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!