Aktion för amnesti

2010-05-26 16:17:22
Måndagen den 24 maj genomförde Amnestikampanj 2010 en aktion vid Migrationsverket i Solna i Stockholm.

Klockan 13 samlades medlemmar från Iranska flyktingrådet, Nätverket Ingen är Illegal, Papperslösa och Rättvisepartiet Socialisterna inne på Migrationsverket.
Vi vecklade ut en banderoll med texten ”Stoppa utvisningarna omedelbart”, höll upp plakat och läste upp tal som fördömde den nuvarande politiken och krävde rätten till asyl under värdiga villkor tillbaka.
Efter tio minuter kom en tjänsteman och ombad oss att lämna lokalen, annars skulle polis tillkallas.
En animerad diskussion utbröt, flygblad delades ut till de asylsökan­de som fanns i lokalerna och slutligen lovade tjänstemannen att en högre chef skulle komma och tala med oss. Det visade sig dock att ingen chef fanns tillgänglig under dagen, men att ett möte skulle ordnas längre fram.
James Hogg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!