Alcero måste hittas vid liv

2015-04-04 09:11:27
Sedan den 27 februari är en ledande venezolansk politisk aktivist, Alcedo Mora. försvunnen. Han är en revolutionär militant på 55 år med en lång politisk historia.

Under 1980-talet var han i likhet med många andra fängslad för ”brottet” att försvara revolutionära idéer. Han utsattes också för tortyr.

I delstaten Merida är hans historia som en ledare som har försvarat rättvisa och stått för en radikal förändring vida känd. Han har också varit en militant försvarare av den bolivariska processen, likväl som en kritiker av dess misstag och motsägelser.

De senaste åren har han undersökt bränslesmugglingen mellan Venezula och Colombia. Hans utredning avslöjade att statliga representanter kan vara involverade i smugglingen, likväl som personer ur det statliga oljebolaget PDSVA.

Många människorätts- och vänsterorganisationer likaväl som många andra har fördömt hans försvinnande. Hans familjemedlemmar har även startat en solidaritetskampanj på sociala medier och har fått stöd av höga regeringstjänstemän. Ingen vet dock var han befinner sig. Familjen svävar i ovisshet, trots ett relativt bra tillmötesgående från statligt håll. De är rädda för att han ska mista livet.

Vi manar till största möjliga aktiva solidaritet med familj och kamrater till Alcedo. Alcedo är inte den enda som har råkat ut för detta. Att med tvång få folk att ”försvinna” har använts av tidigare militärdiktaturer som utövade repression mot, och även lönnmördade, oliktänkande.

Vi manar till internationell solidaritet och vi kommer de närmaste dagarna att organisera ett möte i Merida för att starta en kommitté för nationell och internationell solidaritet med Alcedo och alla and-ra liknande fall. Han togs vid liv och måste återvända vid liv!

Gå in på socialistworld.net och skriv under protestbrevet. ■


Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!