Allt stöd till sjuksköterskorna!

2008-05-07 13:33:01
Rättvisepartiet Socialisterna ger allt sitt stöd till sjuksköterskornas krav på högre löner och beslutet att gå i strejk. Vi uppmanar alla vårdtagare, kommande vårdtagare och löntagare att aktivt solidarisera sig med denna kamp tills segern är vunnen.
Gemensamt kan vi bemöta chefer och makthavares skrämselpropaganda. En framgångsrik strejk visar vägen för andra löntagare som kräver högre löner.

Att Sveriges Kommuner och Landsting, som förra året hade ett gemensamt överskott på 25,2 miljarder kronor, inte tillmötesgår sjuksköterskornas rättfärdiga krav är under all kritik.
Det är ingen slump att sjukvården och dess personal är den kategori som har störst förtroende bland svenska folket (se SOM-undersökningen) samtidigt som politikerna åtnjuter det lägsta förtroendet.

Politikerna, som styr kommuner och landsting, säger att det inte finns pengar att ge sjuksköterskor minst 22 000 kronor i månaden men de ger sig själva löner på 87 000 (medellön för landstingsråd i Stockholm).
Det är de och inte sjuksköterskorna som försämrar ersättningen för sjuka och skär ner på vården. Vart tog tjatet om att ”det ska löna sig att arbeta” vägen nu när lönerna ska sättas?

Rättvisepartiet Socialisterna gläds åt den gräsrotsrevolt som lyft upp Vårdförbundets avtalsrörelse. Kravet på 5 000 kronor mer åt alla borde vara hela förbundets.
Håll uppe trycket! Låt inte förbundsledningen teckna svekavtal över medlemmarnas huvuden. Kräv medlemsomröstningar för att garantera demokratin. Låt individuella löpande avtal vara ett minne blott, det är det kollektiva agerandet som ger styrkan som krävs.
Stå på er sjuksköterskor, barnmorskor, röntgensjuksköterskor och biomedicinska analytiker! Ni säkrar vården för alla och ska få allt stöd som ni begär.
Kommunfullmäktigeledamöter för Rättvisepartiet Socialisterna:

Mattias Bernhardsson, Haninge
Lina Thörnblom, Haninge
Ingrid Eriksson, Umeå
Jan Hägglund, Umeå
Anna Hedlund, Umeå
Jonas Brännberg, Luleå
Göran Thyni, Luleå
Helena Söderström, Luleå

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!