”Allt stöd till sopstrejken”

2009-02-06 13:13:51
Rättvisepartiet Socialisterna stödjer helhjärtat sophämtarnas strejk som startar idag den 6 februari. Genom att parkera och vägra att själva behandlas som slit och slängvaror reser de strejkande frågan om arbetarnas värde. Gemensamt visar man vilka det är som gör jobbet. Om inte politiker och entreprenörer är beredda att betala vad arbetet kostar blir det heller inte utfört.

När det om några dagar börja stinka ur soprummen runt om i Stockholm så är det upphandlingssystemet som stinker. Var femte år öppnar politikerna gallergrinden och företagen kastar sig likt hungriga vargar in i en huggsexa där lägsta anbud vinner – allt på arbetarnas bekostnad. Strejken visar vad som behövs för att bryta denna utveckling.

Rättvisepartiet Socialisterna uppmanar alla arbetargrupper och fackföreningar att ge sitt stöd till sophämtarnas strejk. Sophämtarna strider för viktiga principfrågor som rör alla löntagare när de kräver belastningstak, att lönesystemet inte ska kunna ändras av vinnande entreprenör och att alla fast anställda ska följa med vid entreprenörsskifte.

Rättvisepartiet Socialisterna fördömer upphandlingssytemet. Löner och arbetsvillkor ska förhandlas fram mellan arbetsgivare och fackföreningar. Vi kräver att sophämtningen återtas i kommunal regi och att sophämtningen tillåts kosta i enlighet med den fundamentala samhällsservice som sophämtningen utgör.


www.socialisterna.org    tel: 08-6059401           rs@socialisterna.org

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!