Angereds chefer på spa för 200 000 kr

2012-10-28 16:33:44
Högerpolitikens kalla höstvindar drar in över offentlig sektor i Göteborgsförorten Angered.
Stadsdelen förväntas gå med 10 miljoner kronor i underskott för 2012 och då passar stadsdelens chefer på att spendera över 200 000 kronor på spa och hotell.

Nedskärningar på skolan, besparingar på hälso- och sjukvård, inköpsstopp och sparåtgärder på alla områden är redan situationen inom den offentliga sektorn och personalen går på knäna.
Men för stadsdelens 105 chefer sker inga besparingar. Deras ­lyxresor och privilegier fortsätter som aldrig förr.
Göteborgs-Posten kunde den 20 oktober avslöja att Angereds chefer  spenderar 210 000 kronor på en tvådagars spa- och hotellvistelse i Varberg för att förbättra sitt ledarskap.

– Det är klart man blir förbannad, säger Robert Bielecki, medlem i Rättvisepartiet Socialisterna (RS) Ange­red och som arbetar inom skolan.
På skolorna har klasstorlekarna ökat och på fritids finns 90 barn på tre personal.
Inom hälso- och sjukvården har man brist på vikarier och sjuksköter­skorna nekas att köpa in nödvändigt material.
De nekas bland annat att köpa in nödvändiga träningsredskap till patienter i hemsjukvården.

Ironiskt nog hålls konferensen under rubriken ”Bättre ledarskap”. Thomas Segerstedt, stadsdelsdirektör för Angered, påstår att konferensen är en investering för framtiden.
Han påstår också att det skulle saknas konferenslokaler för 100 personer i Angered varav Varberg var enda alternativet. Vi föräldrar som samlat till möten med 350 personer i Hammarkullen vet att så inte är fallet.
Att stadsdelsnämnden Angered festar upp 210 000 kronor på en konferens retar givetvis upp de anställda i stadsdelen. Inte konstigt då de anställda på Lövgärdets äldreboende som ville hålla en planeringsdag blev förpassade till äldreboendets källarlokaler av cheferna, som påpekade att lokalen för mötet måste vara gratis då det saknas pengar.

Stadsdelens politiker och tjänstemän har efter en rad beslut och skandaler redan förbrukat sitt förtroende och på arbetsplatserna kokar det av vrede.
Rättvisepartiet Socialisterna är tydliga i sitt ställningstagande. Vi säger nej till privilegier och lyxresor åt politiker och tjänstemän. En investering för framtiden är istället att satsa på barn och unga i stadsdelen och på anställda i de sektorer som tjänstemän och politiker hela tiden pressar till bristningsgränsen.
RS Angered uppmanar anställda i stadsdelen att återigen organisera sig. Vi måste redan nu mobilisera mot de nedskärningar som planeras inför 2013 och tvinga fram tillräckliga resurser från kommunen för att täcka behoven.
Kristofer Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!