AntiG8-kampanj i Luleå

2007-04-11 14:08:20
Kampanjen inför demonstrationerna mot G8 i Tyskland har mött stort intresse i Luleå.

Kampanjen började med ett bokbord på gymnasieskolan Lärkan, med namnlistor för USA ut ur Irak. Många stannade och skrev på.
Vi bestämde oss då för att anordna ett möte på skolan för de som är intresserade att veta mer om G8, imperialismen, hur de rika länderna håller nere de fattiga, de stora företagens miljöförstöring och förstås om det socialistiska alternativet till den rådande världsordningen.
Rättvisepartiet Socialisterna (RS) har två medlemmar på Lärkan som kommer att kampanja inför mötet och vid bokbordet träffade vi även flera personer som var intresserade av att hjälpa till.
När vi nästa dag var på Komvux/SFI var intresset ännu större. Många stannade för att diskutera situationen i Irak.

Medlemmar på Komvux

De flesta vi pratade med var helt klart för att USA ska dra sig tillbaka, men det fanns också de som undrade om inte situationen blir värre då.
RS menar att om inte USA drar sig ur Irak är fred inte möjligt, genom att stödja sig på än den ena än den andra folkgruppen skapar de motsättningar, det är förklaringen till att situationen nu verkar gå mot inbördeskrig. För de flesta var det ändå uppenbart att USA mer är intresserad av olja än av fred.
Vi beslutade att ha ett möte på Komvux också, för att få mer tid att diskutera lösningen på problemen i Irak.
Drygt 10 personer gav oss sina telefonnummer och ville bli kontaktade inför mötet.
Så nu har RS tre medlemmar på Komvux nånting att jobba med.
Karin Wallmark

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!