Antirasism speglade helgen

2013-09-20 10:38:45
Under helgen protesterades det mot rasism och nazism i tre städer i Sverige.

I Malmö protesterades det mot det rasistiska våldet, efter att en pappa och hans ettåriga barn blivit misshandlade. I Göteborg demonstrerade man mot afrofobi och där deltog Rättvisepartiet Socialisterna (RS).
I Stockholm den 14 september demonstrerade nazistiska Svenskarnas Parti, och en motdemonstration arrangerades där RS deltog. Totalt deltog runt 500 personer under den flera timmar långa motdemonstratio­nen. Under protesten mot nazistmarschen såldes det 99 Offensiv och 43 exemplar av ungdomstidningen Revolt. Dessutom såldes det 6 nya prenumerationer på Offensiv och totalt drog RS/Offensivs ekonomikampanj in 3 006 kronor samlades in, vilket är ovanligt mycket under en antinazist­demonstration.
I Göteborg såldes det 31 Offensiv och 910 kronor samlades in till ekonomikampanjen.
September månads ekonomikam­panj ligger under tisdagen på totalt 26 132 kronor av ett mål på 80 000 kronor. 666 exemplar av Offensiv och 55 prenumerationer på tidningen har sålts.
Det är en bra bit på väg och det kommer öka betydligt på lördag den 21 september, under den landsomfat­tande demonstrationen mot vinster i välfärden.
Kom och demonstrera du också!

Louise Strömbäck

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!