Antirasistiskt torgmöte även i Sundsvall

2013-02-13 11:31:08
I Sundsvall försökte vi också bidra till protesterna mot SD-rasis­men. Trots snöfall och blåst hade vi torgmöte i centrum. Vi var ett gäng från RS och även några vänsterpartister deltog.
Jag höll en appell om behovet av att kämpa mot högerpolitiken. Högerpolitikens nedskärningar och arbetslöshet är grogrunden till rasismen. En stor del av de som jobbar på sjukhuset har invandrar- och flyktingbakgrund och vi får inte låta oss splittras när vi kräver bättre villkor.
Stefan Lundkvist talade också och påminde bland annat om SD:s nazistiska ursprung.

Per Johansson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!