”Arbetarna på Lagena strejkar för alla arbetare”

2009-06-15 21:06:48
Den strejk som inleddes på Lagena i Jordbro den 12 juni visar vägen för alla arbetargrupper. Precis som sopstrejken i Stockholm i februari handlar den om att besvara försämrade löner och arbetsvillkor.

På arbetsplatser över hela landet har vågen av försämrade villkor – en "tävling mot botten" – blivit värre med den ekonomiska krisen. Arbetare ska tvingas svara på frågan: sänkt lön eller förlora jobben?

Lagenaarbetarna svarar med kamp mot både avskedanden och sämre villkor. Lagenaarbetarna visar att det är arbetarklassen som med enad kamp kan slå tillbaka attackerna.

Vi ger fullt stöd till strejken, liksom tidigare till demonstrationerna vid LO-högkvarteret och Systembolagets kontor

Vi uppmanar alla arbetare och arbetarorganisationer att stödja strejken.


Jonas Brännberg, Göran Thyni, Helena Söderström, Jan Hägglund, Ingrid Eriksson, Anna Hedlund, Mattias Bernhardsson, Lina Thörnblom, Tobias Lindberg

Rättvisepartiet Socialisternas kommunfullmäktigledamöter i Luleå, Umeå och Haninge kommuner
Kontakta: 0763-252790
rs@socialisterna.orgVill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!