Arbetsgivarna lockoutar – Förarna vill ha hårdare tag

2008-07-10 14:03:10
Petri Myllykoski, medlem i RS och bussförare i Nacka, är tillbaka på jobbet.
– Att arbetsgivarna lockoutar 68 förare i Västerbotten innebär att de fortsätter visa sin extremt aggressiva linje. De vill demonstrera att de är beredda på en än hårdare dust. Detta borde bemötas av Kommunal, manar Petri.
Hur är stämningen bland förarna?
– Förarna vill ha hårdare tag från Kommunal. Det här med frysningen förstår man inte, det har skapat förvirring. Och nu uppfattas det andra varslet som en nedtrappning eftersom bara 1500 förare är ute, varav kanske 1000 i Stockholm mot uppåt 7000 förra veckan. Vi i Nacka trodde att vi skulle återgå i strejk.
– Kommunal borde inte gå på arbetsgivarnas propaganda. Går man ut i en hård strejk, t ex alla i hela landet under tre dagar, och förklarar varför så får man stöd. Och då har man chansen att knäcka arbetsgivarna, avslutar Petri Myllykoski och återgår till diskussionerna med sina arbetskamrater om hur de ska försöka förmå sin fackledning att utlysa en demonstration för alla bussförare och sympatisörer i Stockholm.

Elin Gauffin

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!