Årets sommarläger: Miljö och antirasism

2007-06-27 10:48:36
Många intressanta seminarier kommer att hållas på årets sommarläger. Vi ser särskilt fram emot att höra rapporterna om bygget av socialismen världen över från våra internationella gäster.

Som tidigare år, kommer Elevkampanjen och Rättvisepartiet Socialisterna att ha ett gemensamt sommarläger på en ö i Stockholms skärgård. Lägret hålls mellan den 3 och 7 juli (med hemresa den 8).
Vi får besökare från Brasilien, Polen, Tyskland och England.
Fackkämpen Per Johansson, som blev avskedad från Connex (numera Veolia) för att han gick ut offentligt om säkerhetsbristerna i tunnelbanan, besöker också lägret och kommer att tala om sitt fall i arbetsdomstolen och om den fackliga kampen.
Frågan om miljön är ständigt aktuell. Den diskuterades på G8-toppmötet där världens maktelit kunde sätta upp en show med låtsasmål för att förhindra den pågående växthuseffekten. Men vad är det verkliga alternativet för att förhindra att miljontals drabbas av översvämningar och torka med mera? Detta kommer att debatteras mellan Elevkampanjen och moderata ungdomsförbundet under torsdagen.
Elevkampanjen står för en socialistisk värld där man producerar efter behov, också en värld där man till exempel inte transporterar varor över hela världen när de kan produceras lokalt.
Även frågan om hur man ska bekämpa rasismen och sverigedemokraterna är minst sagt allvarlig. Även om fler och fler av sd:s vunna mandat i valet nu bara finns kvar som tomma stolar i flera fullmäktigesamlingar så får de en uppmärksamhet i media bland annat genom debatter med de ”etablerade” partierna. Vi möter liberala ungdomsförbundet i debatten ”hur ska sverigedemokraterna stoppas?”, även den på torsdagen.
Utöver politiska diskussioner kommer det att visas filmer, hållas fotbollsturnering, badas, grillas och has allmänt roligt! Det finns några platser kvar så vill du komma? Anmäl dig på stört!
Lina Thörnblom

Varför kommer du på lägret?


Mariana Cristina
Socialismo Revolutionário
(CWI Brasilien)
– Vi socialister slåss ju mot samma system, oavsett land. Vi har därför mycket att lära från kampen i varje land och jag ser fram emot att ta del av erfarenheterna av kampen i Europa.

Robert Bechert
CWI:s internationella sekretariat
Robert Bechert kommer att tala på ett seminarium, ”Frankrike under Sarkozy – hur svarar arbetarna?” och ett stormöte, ”Afrika – en socialistisk väg framåt”. Läs hans artikel om Nigeria på sidan 10.

Utdrag ur programmet:

  • Vänstervåg i Latinamerika
  • Kina på väg mot ny revolution?
  • Kampen för HBT-rättigheter
  • 90 år sedan ryska revolutionen
  • Afrika – den socialistiska vägen framåt
För anmälan ring: 08-724 99 62 eller maila: elevkampanjen@socialisterna.org

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!