Årsmöte med RS Väst

2011-01-21 11:00:35
Torsdag den 13 januari samlades ett trettiotal personer för Rättvisepartiet Socialisterna Väst årsmö­te som hölls i Hammarkullen.

Kristofer Lundberg inledde mö­tet med en rapport från CWI:s världskongress i december. CWI växer och finns idag representerat i 47 länder.
Minela Mahmutovic börja-
de sin inledning med att tala om självmordsbombningen i Stockholm. Vidare berättade Minela om den nya gymnasiereformen.
I Mölnlycke har Rättviseparti­et Socialisterna precis påbörjat en kampanj mot nedskärningar in­om grundskolan, trots kommunens vinst på 74 miljoner kronor förra året.
Diskussionen avrundades av Stefan Berg, som menade att un­der 2011 kommer det att vara viktigt med kampen mot nedskär-ningar och rasism, som året in­nan, men också att partiet även behöver bli tydligare och ledande inom kampen mot förtryck av kvinnor och att skolfrågorna kommer att bli viktigare.
Caroline Holmgren höll inledningen om partibygget som avslutades av Patrik Hooghwinkel.
Rättvisepartiet Socialisterna Västs årsmöte var inspirerande både för medlemmar och de icke-medlemmar som deltog.
Henrik Nygren

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!