Asyldebatt utan alternativ

2006-08-22 23:01:43
Lördagen den 19 augusti deltog ett 50-tal personer vid ett forum med riksdagspartierna i Hammarkullen. Ämnet var flyktingpolitiken. Skandalöst nog hade Rättvisepartiet Socialisterna inte blivit inbjudna, trots att vi deltagit på tre debatter i frågan under de gångna månaderna.
Men som man tyvärr kunde vänta sig hade det mot debattens slut varken presenterats några alternativ eller förslag för hur man stoppar den situation som idag är verkligheten för så många i Sverige.
Det mest ärliga sades troligtvis av centerpartisten, vilket förmodligen sågs som felsägning; att om flyktingar inte skaffar jobb blir de ”en börda istället för en tillgång”.
Peter Henriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!