Asylforum på Pride

2012-08-01 19:52:25
Asylrörelsen i Stockholm, Varken hora eller kuvad och RFSL Newcomer organiserar Asylforum på Stockholm Pride 2012. Det kommer att hållas ett fyra dagars forum för att lyfta frågor kring asyl och situationen för asylsökande och papperslösa hbtq-personer. Mötena hålls på svenska och engelska med översättningar till fler språk.

Sveriges regering och migrationsverket fortsätter att utvisa hbt-flyktingar till länder där de riskerar att mördas, torteras eller på andra sätt trakasseras och diskrimineras. Rättvisepartiet Socialisterna och HBT-Socialisterna kämpar mot utvisningarna av hbt-flyktingar, och kommer därför under Stockholm Pride att lyfta frågan extra mycket genom att trappa upp kampanjen ”Stoppa utvisningarna av hbt-flyktingar”.
RS kommer också att delta på Asylforum, som kommer att hållas i Pridehouse i Kulturhuset i veckan.

Sverige utvisade så sent som i februari i år ett lesbiskt par till Kurdistan, med hänvisning till att de kunde dölja sin sexualitet. Sverige har gång på gång kritiserats av UNHCR för sin bristande asylpolitik där människor skickats tillbaka till länder där det varit uppenbart att de riskerat livet. Bara det senaste året har Sverige fällts två gånger i olika FN-kommittéer, där Sverige brutit mot tortyrförbudet gällande hbt-personer. Under 2011 ökade tvångsutvisningarna av flyktingar med 20 procent. Hbt-rörelsen borde bli mer kämpande än idag och borde nu ta upp kampen mot tvångsutvisningarna. Rättvisepartiet Socialisterna har tillsammans med Asylrörelsen i Stockholm stoppat 15 utvisningar bland annat genom direkt aktion på Arlanda. Det som behövs nu är en rörelse som kopplar ihop utvisningarna av hbt-flyktingar med hela hbt-rörelsen.
Nedan följer det preliminära programmet.

Torsdag 2 augusti 13.45-15.45
> Organisering för asylsökande hbtq-personers rättigheter
Samtal med olika organisationer och nätverk som arbetar med hbtq- och asylfrågor.

Fredag 3 augusti 13.30-15.30
> Politikersamtal om asyl
Representanter från olika politiska partier samtalar om vilka politiska mål och strategier som behövs för att säkra en human och rättssäker asylpolitik.
RS Stockholm

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!