Återinför asylrätten – demonstrera den 26 februari

2009-02-18 14:26:21
I måndags hölls ett möte i Göteborg för att inleda vår­ens kamp för att återinföra asylrätten.

Mötet, som samlade personer från flera flyktingorganisationer, RS, Ing­en Människa är Illegal samt en representant från Vänsterpartiet, ena- des om att gemensamt arbeta för och mobilisera till en demonstration i Göteborg den 26 februari, kl 16.00 i Brunnsparken.
Tofigh Mohammadi från Iranska Flyktingars Riksorganisation berättade om att det även planeras demonstrationer i Stockholm och Bo- den på samma datum och att målet borde vara att göra kampanjen riksomfattande.
De organisationer som står bak­om Asylrörelsen är Rättvisepartiet Socialisterna, Socialistiska Studenter, Elevkampanjen, Iranska Flyktingars Riksorganisation, Irakiska Flyktingars Förbund, Afghanska Flyktingars Förbund, Vänsterpartiet och Ingen Människa Är Illegal.

Stefan Berg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!