Attacken mot sd i Eslöv

2006-10-18 15:50:10
Under söndagen höll sverigedemokraterna i Eslöv möte i Medborgarhuset.
Mötet, som skulle vara ett kommunpolitiskt utbildningsmöte, slutade i tumult då upp till 30 ”vänsteraktivister” ska ha stormat mötet.

Rutor krossades, möbler inne i lokalen vältes och en bil utanför vandaliserades. Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder fördes i ambulans till sjukhus efter att skadat armen i tumultet.
Att tro att man kan bekämpa rasismen med sådana här attacker är helt fel. Kampen mot rasism är i första hand politisk. Attacker liknande den i Eslöv avslöjar inte sverigedemokraterna, utan riskerar istället att bidra till att media kan stämpla antirasister som isolerade våldsverkare.
Dessa aktioner är snarare ett steg tillbaka i kampen mot rasism.
Samtidigt som attackerna stämplar alla antirasister och socialister som våldsbrukare vinner rasisterna själva stöd då de framställs som ”demokrater som blir attackerade”.
Rubrikerna i en av våra stora tidningar var: ”Vänsteraktivister stormade sd-möte”, ”Björn Söder (sd) till sjukhus efter attack” i en annan. I artiklarna följdes sedan tråden om vänsteraktivisternas attack och ingenting om vilket sorts parti sverigedemokraterna egentligen är.

Avslöja rasisternas lögner

– Vad man istället skulle ha gjort är att ha mobiliserat skolungdomar, arbetare och invandrarföreningar i en protest, demonstration eller liknande och pekat på sd:s nazistkopplingar där man också skulle avslöja rasistpartiets lögner. För att utnyttja tillfället till att förklara för allmänheten att svaret på bostadsbristen, arbetslösheten och nedskärningarna inte är en strängare flyktingpolitik eller att dessa problem beror på just invandringen som sd menar. Man skulle lättare kunna förklara behovet av gemensam kamp mot högerpolitiken som ger en grogrund åt rasismen, säger Samira Daher, Rättvisepartiet Socialisterna.
Johannes Lundberg

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!