Avtalet klart för bevakningsbranschen

2008-01-23 13:03:12
Arbetsgivaren Almega och Transportarbetarförundet har kommit överens om ett nytt treårigt avtal, efter att fackförbundet genomfört en övertidsblockad.

Avtalet berör 20 000 anställda och ligger i linje med de övriga avtalen, med 1 000, 800 och 700 kronors löneökning för första, andra och tredje året.
– Ledningen i Transport skryter upp det här avtalet som om det vore en sensation. I själva verket är det inte så bra som det låter. Det kommer att bli större lönespridning mellan de nyanställda och de som har jobbat ett tag, då ingångslönen endast höjs med 5 procent och övriga med 10 procent. Det togs inte heller någon rejäl strid mot treårsavtal, nu finns det en stor risk för att löneökningarna äts upp av inflationen, säger Tobias Lindberg, ersättare i styrelsen i Securitasklubben, Stockholm.
Marcus Lindström, förhandlare på Almega, sade till TT att ”Det här är en konfliktkänslig bransch”, och erkände således att avtalet skulle ha blivit avsevärt sämre utan denna, om än svaga, påtryckning.
Joel Eriksson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!