Solidaritet med fängslade i Nigeria – skicka e-post

2008-01-23 12:43:07
Studentledarna Taiwo Hassan Soweto och Olatunde Dairo, medlemmar i Democratic Socialist Movement (CWI i Nigeria), som fängslades den 11 oktober, sitter fortfarande i fängelse.
Olatunde Dairo är en av ledarna för studentfacket på Obafemi Awolowo University (OAU), Ile-Ife, och Taiwo Hassan Soweto är ordförande för DSM:s (CWI Nigeria) partiförening på OAU och samordnare för Education Rights Campaign (ERC).
De ingår i ledningen för studenternas kamp för bättre villkor. När ordföranden för studentfacket, Saburi Akande Akinola, greps den 31 juli, beslutade studenterna att gå ut i strejk. Då greps även DSM-kamraterna.
Alla tre anklagades för påhittade brott, inklusive att för flera år sedan ha planerat ett mordförsök på en rektor!

Omöjlig borgen

I december beslöt domstolen formellt att de kan släppas mot borgen. Men villkoren är omöjliga – två personer, varav en ska vara lärare på universitet, ska ställa upp med cirka 2 500 kronor.
Förutom att summan är mycket hög i Nigeria, skulle den lärare som betalade borgen därmed utmana hela den universitetsledning som står för anklagelserna.
Mer att läsa om studenterna och Nigeria finns på www.socialisterna.org och www.socialistnigeria.org
Offensiv uppmanar våra läsare att skicka solidaritetsmeddelanden till de fängslade som nu har suttit inspärrade i över tre månader under hemska förhållanden.
De brev som hittills har kommit från Sverige och andra länder – om kampen här, stöd till studentkampen m m – är mycket uppskattade.
Skicka e-posten via DSM (CWI Nigeria):

dsmcentre@yahoo.com

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!