Bankerna fortsätter att tjäna mer på bolån

2013-03-20 12:21:42
Stora bankrånet Även bolånerän­torna har fallit något under senare tid. Trots detta fortsätter bankerna att tjäna mer på bolånen, eftersom bankernas upplåningskostnader sjunkit i än snabbare takt. Det visar en ny rapport från Finansinspektionen (FI).

”Bankernas kostnader för bolån fortsätter att minska och är nu betyd­ligt lägre än under förra perioden. Detta har lett till mycket lägre utlåningsräntor till hushåll och företag men också till något ökade margina­ler för bankerna”, påpekar FI.
”Vinterns marginalhöjning utslaget på alla bolån skulle alltså betyda cirka 1,5 miljarder kronor extra i vinst till bankerna”, skriver SvD Näringsliv den 14 mars.
Per Olsson

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!