Bankkris drabbar Luleå?

2008-04-23 12:21:28
– Privatiseringar sätter kommunen i händerna på finansbolag som numera är lika stabila som korthus, säger Jonas Brännberg, Rättvisepartiet Socialisterna, efter nyheterna om Royal Bank of Scotlands (RBS) kris.
Luleå kommun har långt gångna planer på att sälja gymnasiebyn i Luleå. En tänkbar köpare som har pekats ut är Royal Bank of Scotland. En bank som är djupt insyltad i den allvarliga och globala finanskrisen.
– Senaste nytt är att banken tvingas till en nyemission för att få in 12 miljarder pund i likvida medel. RBS förfrågan om nytt kapital är den största någonsin i Londonbörsens historia.
– Alla som vill stoppa detta vansinne borde delta i de kommunanställdas demonstration på 1 maj mot privatiseringsvågen. Vi måste visa att vi inte accepterar att våra gemensamma tillgångar säljs ut, avslutar Jonas Brännberg.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!