Sjuksköterskor laddar för strejk

2008-04-16 16:08:40

foto: Ulrika Waaranperä
Den 8 april demonstrerade Vårdförbundet i Stockholm. Utanför landstingshuset frågade uppretade medlemmar ut landstingsrådet Maria Wallhager (fp) – och fann att inte ens hon kunde försvara yrkesgruppernas usla löneläge.

Strejken rycker närmare för sjuksköterskor, barnmorskor och biomedicinska analytiker i Vårdförbundet.

Vårdförbundets historia av flathet och katastrofala individuella lönesättningspolitik har bäddat för dagens undermåliga löneläge.
Bland medlemmarna finns dock stridsviljan – och medvetenheten om att det egna värdet nu borde synas i lönekuvertet:
– Vi är värda mer lön för det tunga ansvar vi tar, säger Jonna Sirberg, sjuksköterska, och får medhåll av kollegan Marie Ringkvist:
– Jag tror att många inte förstår vilket ansvar vi tar, att det faktiskt handlar om liv! Folk tror kanske att det alltid är tio doktorer på en avdelning.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!