”Bemanningsfrågan måste med i nytt avtal”

2010-03-17 17:30:37
– Jag tror inte att Handels backar. Jag tror och hoppas att vi får med i kollektivavtalet att enbart personal från bemanningsföretag bara får upp­gå till 10 procent av de anställda, säger Tuija Smura, ordförande i handelsklubben på Biltema i Örebro, som har undertecknat Jobbupproret.

– Jag har just idag diskuterat bemanningsfrågor med företagsledningen. Vi i fackklubben försöker begränsa det och att folk in­ne i huset ska komma först. Jag har bra uppbackning av avdelningen, säger Tuija Smura, som är inne på femte året som klubbordförande.
32 personer jobbar på Biltema i Örebro och 90 procent är med i facket. Med en 10%-regel skulle högst 3,2 tjänster kunna vara inhyrd personal.

Handels har konfliktkommittéer på avdelningsnivå. Ett första strejkvarsel kan komma den 22 mars.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!