Berlin: Elevstrejk mot rasism – för asylrätt

2015-11-27 20:14:03


4 000 i skolstrejk mot rasism i Berlin den 19 november.

Den 19 november gick uppemot 4 000 elever  i Berlin ut i strejk mot rasism och utvisningar. Samma dag genomfördes även mindre elevstrejker i Bremen och Frankfurt. 

Elevstrejkerna var ett svar på den senaste tidens attacker mot flyktingmottagandet, Pegidamarscherna och regeringens skärpta flyktingpolitik. 

Elevstrejkerna, som genomfördes bara några dagar efter terrorattackerna i Paris, genomsyrades också av budskapet: Terrorismen  kan inte bekämpas med krig, statlig rasism och flyktingmurar. Det bara förvärrar problemet. 

Istället manade flera av talarna  i Berlin till enighet och kamp för sociala förbättringar, bostäder och försvar av asylrätten samt att orsakerna till varför människor tvingas på flykt är krig, förtryck och terror. ■

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!