Biskopsgården reser sig mot våldet

2013-09-25 12:19:39
– Varje stad som är segrege-rad är ett misslyckande, varje arbetslös ungdom är ett misslyckande, sa en representant från Hyresgästföreningen under öppningen av manifestationen den 20 september mot våldet, som utlystes som ett svar på skottlossningarna i Bi­skopsgården.

Neutrala Ungdomsföreningen arran­gerade demonstrationen, som samlade ett hundratal‚ tillsammans med Hyresgästföreningen på Dim- och Godvärdersgatan och fick stöd av Röda Korset och IFK Göteborg som samtliga bidrog med talare.
Vid samlingen på Godvädersgatan  talade representanter för Neutrala Ungdomsföreningen och Hyresgästföreningen och sedan tågade man gemensamt till stadsdelsnämndskon­toret på Vårväderstorget via Friskväderstorget.
Deltog gjorde boende i Biskopsgården i alla åldrar. Längst fram i demonstrationen gick ungdomar från Neutral ungdom som hela vägen skanderade ”Stoppa våldet! Stoppa våldet!”
Initiativet från Neutral ungdom är bra och visar att de boende i Bi­skopsgården är redo att ta strid för sin stadsdel och att man vill se en föränd­ring. För att få politikerna att lyssna kommer det att krävas fortsatta protester och organisering.

RS Biskopsgården

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!