Biskopsgårdens folkhögskola ockuperad

2010-01-28 11:27:14
Kl 15.00 i tisdags, 26 januari, intogs Göteborgs Folkhögskola i Biskopsgården av eleverna som protesterar mot nedskärningarna som oundvikligen kommer leda till nedläggning av Folkhögskolorna i Bergsjön och Biskopsgården.

Det var en välorganiserad elevkommitte som tog över skolan. Ockupationen av Folkhögskolan är en protest mot nedläggning vilket de nedskärningar som nu sker kommer innebära och sker efter flera månader av stormöten, protester, dialogmöten och demonstrationer.

Följ ockupationen på RS Göteborgs hemsida

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

Coronaviruskrisen har slagit till hårt med både en hälsokris och ekonomisk kris. Hundratusentals kastas ut i arbetslöshet och osäkerhet, samtidigt som högerpolitiken har lämnat vården, äldreomsorgen och hela samhället extremt sårbart för en pandemi.

Nu mer än någonsin behövs en röst som försvarar arbetares rättigheter, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!