Blockad stoppade ännu en utvisning till Irak

2008-04-29 17:51:44
Andra utvisningen på tre veckor stoppad av blockad.
Rättvisepartiet Socialisterna, Irakiska flyktingars förbund, Ingen Illegal, Iranska flyktingars riksorganisation, Afghanska flyktingars förbund och Asylrörelsen 2008 lyckades stoppa utvisningen av rullstolsbundna Mohammed Golli, 28 år, som har bott sex år i Hjällbo.
Redan vid 10-tiden fanns de första demonstranterna på plats utanför flyktingförvaret i Kållered. Klockan 15.00 tog polisens ledningscentral beslutet att avbryta utvisningen. Man insåg att den var omöjlig att genomföra då ett tjugotal stenbumlingar rullats ut på vägen och två bilar blockerade utfarten tillsammans med ett 60-tal demonstranter.
Att ytterligare en utvisning stoppades är en stor seger för den växande asylrörelsen som sprids över landet.

Kaan Özsan

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!