Boden demonstrerade för antifascism och mångfald

2018-07-03 22:20:45

foto: RS Luleå
Boden 3/7: ”inga nazister på våra gator – fyll dem istället med transor och flator”

Den 3 juli 2017 vaknade Boden till nyheten att nazistiska NMR rivit ned och bränt kommunens Pride-flagga. Precis ett år senare hissades regnbågsflaggan igen av demonstranterna för antifascism och mångfald, som samlats på initiativ av Boden mot rasism.

Givet hetta, semester- och VM-matchtider var uppslutningen på cirka 70 personer OK. 

Flera bodensare anslöt också längs marschvägen mellan järnvägsstationen och Medborgarplatsen.

Polisen hade tung bevakning, inklusive med helikopter. 

Nazisterna från NMR var i stan men vågade sig inte på att försöka störa demonstrationen. 

Bland talarna fanns Raymond från Boden mot rasism, Tilde för Vänsterpartiet och Ida som under Luleå Pride konfronterat nazisterna med en regnbågsflagga med texten ”kärlek är bara farligt för de som hatar”. Även FI, Rättvisepartiet Socialisterna (RS) och Miljöpartiet talade.

Liv som talade för RS argumenterade för en Priderörelse i aktiv solidaritet med antirasism, kamp mot utvisningspolitiken och för ett socialistiskt samhälle. 

Antirasist i Norrbotten

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!