Boden: Familjen Hitavi får stanna

2007-10-10 14:11:39
Migrationsverket ändrar sitt avvisningsbeslut. Familjen Hitavi får stanna i Sverige.

Den 21 september deltog Rättvisepartiet Socialisterna tillsammans med Iranska föreningen och Ingen människa är illegal i en demonstration i Boden. Den genomfördes för att beslutet om avvisning av det gamla och sjuka paret Matough Hitavi, 74, och Fateme Kosh Kahm, 60, skulle rivas upp.
Några av oss som gick med i demonstrationståget var inne på Migrationsverket i Boden och fick träffa två handläggare som hade hand om ärendet. Ett brev med en skarpt formulerad protest mot det omänskliga beslutet skickades också till Migrationsverket i Solna.
Fateme Kosh Kam uttalade sig i lokaltidningarna och sa att: ”Demonstrationen är vår sista chans”.
Nu visar det sig återigen att gemensamma protester och kamp lönar sig, i och med att Migrationsverket i veckan rev upp sitt tidigare avvisningsbeslut.
Matough och Fateme har redan bott i Boden i sex år och borde ha fått slippa en så lång och utdragen asylprocess med tanke på deras ålder och hälsa.
Så kampen mot Sveriges brott mot de mänskliga rättigheterna och för asylrätten måste fortsätta. Det här var en seger, bland alla dem vi ska vinna.
– Matough och Fateme är mycket glada och väldigt tacksamma för allt stöd de fått, säger Gafour Seyed Abbasneyad, medlem i Iranska föreningen.
Signe Engström

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!