Bodenbor vill ha Parkskolan kvar

2009-10-14 17:15:42
Parkskolan ska stängas 2010. I alla fall enligt vad barn- och utbildningsnämnden (BUN) i Boden beslutade den 1 oktober. Till BUN:s möte kom elever, föräldrar och lärare för att säga sitt. Några av barnen läste upp brev de skrivit för att rädda Parkskolan.

– Den information som gick ut innan var riktigt pinsam. Vi föräldrar har inte haft något att säga till om, det har varit mycket tissel och tassel kring nedläggningsbeslutet, säger Martina Olsson, som har barn på Parkskolan.
Barn- och utbildningsnämndens ordförande Rigmor Åström (M) och förvaltningschefen menar att minskat antal elever och ökat antal friskolor skulle vara anledningen till ytterligare kommunala nedläggningar.
Samtidigt har man inga problem med att varje år välkomna nya friskolor. Med nedläggningen av Parkskolan kommer kommunala F-5-skolor helt att saknas i centrala Boden.

– Folk kommer nu inte ha annat att välja än friskolor. Friskolan Tallbo uppgav att man länge varit i förhandlingar med kommunen om lokalerna på Parkskolan, trots att inget beslut har funnits.
Martina berättar att det går cirka 150 elever på Parkskolan, med 12-13 elever i varje klass, vilket är en lagom storlek på grupperna.
På skolan finns också internationella klasser, PIK, där eleverna är asylsökande eller har fått uppehållstillstånd.
Skolstrejk diskuteras nu bland an­nat, något måste göras.

Johanna Evans

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!