Bolivia: 20 mil lång marsch för rättvisa

2008-10-22 20:26:43
Tiotusentals nådde i måndags, den 20 oktober, fram till huvudstaden La Paz efter en veckas demonstrationståg till stöd för en ny grundlag.

Den 13 oktober påbörjade president Evo Morales den långa marschen från Cararollo mot La Paz tillsammans med 10 000 andra. En vecka senare nådde 60 000 arbetare, bönder och urinvånare huvudstaden, där de tog sina krav på en folkomröstning om en ny grundlag till kongressen.

Förslaget till ny grundlag skulle innebära stora sociala reformer för landets stora majoritet fattiga och en begränsning av jordägandet till 5 000 eller 10 000 hektar för de stora latifundisterna (stora jordägare). Därför gör högeroppositionen allt för att underminera MAS-regeringens makt.

Lina Westerlund

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!