Bomber i revolutionens intresse?

2011-03-24 13:08:26
Sveriges militär gör sig nu redo för att delta med JAS-flyg i Västmakternas militära ingripande i Libyen. Folkpartiet och Socialdemokraterna, men även Vänsterpartiet, har uttalat sig för svenskt deltagande.

Hur långt Västmakterna är beredda att gå och hur länge är oklart. Och vad är det verkliga syftet bakom missilerna och stridsflygplanen?

Det handlar om ”Ett
gyllene tillfälle att träna stridspiloter och att säkra tillgången på olja. Det är skälen till varför flera länder nu anfaller mål i Liby­en, inte för att stoppa folkets lidande.” Det säger Abdulhadi Khalaf, från Centrum för Mellanösternstudier på Lunds universitet till Dagens Nyheter den 22 mars.

Det är massornas revolutioner som kan åstadkomma verklig förändring, som Egypten och Tunisien har visat.
Nu vacklarJemens diktator Saleh och de första demonstrationerna har ägt rum i Syrien och Saudi-arabien.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!