Bra start på ekonomikampanjen i januari

2009-01-14 14:40:31
I helgen ägde stora protester rum i världen mot Israels krig på Gaza. Så skedde även i Sverige och det ledde till 784 sålda Offensiv i helgen.

Under lördagen deltog Rättvisepartiet Socialisterna i demonstrationer i Lu­leå, Umeå, Sundsvall, Stockholm, Ör­ebro och Göteborg. I Luleå var det en protest även på fredagen.
Totalt sålde vi 572 Offensiv och 34 prenumerationer på lördagen. Re­dan på fredagen sålde kamrater 150 Offensiv i Skärholmens centrum i Stockholm. Under hela helgen såldes 784 Offensiv, 40 prenumerationer och hundratals knappar. Totalt tog vi in 30 925 kronor till ekonomikampanjen.

Lördagens resultat är det näst-bästa någonsin för en dag! Bara de stora demonstrationerna mot Irakkri­get den 15 februari 2003 slår det.
RS är med i internationalen CWI och har ett systerparti i Israel vars kamp mot kriget vi stödjer.
Vi behöver också pengar till att driva kampen mot massakern på Ga­za även i Sverige. Det behövs pengar för att kunna producera material för att mobilisera till bland annat demon­strationer.
Vi är redan halvvägs till målet för  ekonomikampanjen i januari, som ligger på 80 000 kronor.
Lina Thörnblom

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!