Brasilien: Hundratusentals kvinnor tågade mot Bolsonaro

2018-10-03 11:31:44

foto: Renato Gizzi
Kvinnokampen radikaliseras i Brasilien och övriga Latinamerika.

Hundratusentals kvinnor demonstrerade i lördags runt om i Brasilien mot den reaktionäre kvinnofientliga presidentkandidaten Jair Bolsonaro.
I närmare 60 brasilianska städer genomfördes demonstrationer och i en rad andra länder hölls samtidiga stödmanifestationer.
Bakom demonstrationerna stod rörelsen #EleNão – Inte han (Bolsonaro) – som är Brasiliens mest populära hashtag just nu. 

Bolsonaro, en före detta militärkapten och vars medkandidat är en före detta armégeneral, är en rasistisk, sexistisk och homofobisk kandidat som har militärdiktaturen mellan 1964 och 1985 som förebild.
Bolsonaro leder i de opinionsundersökningar som har gjorts inför presidentvalets första omgång nu på söndag. På andra plats kommer socialdemokratiska PT:s kandidat Fernando Haddad.
Eftersom ingen av presidentvalets kandidater kommer att få en majoritet av rösterna blir det en andra omgång av valet mellan de två som får flest röster – Bolsonaro och Haddad, enligt alla opinionsundersökningar – söndag den 28 oktober.

Vill du hjälpa till? Offensiv och Rättvisepartiet Socialisterna behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!