Brutalt polisingripande vid Irans ambassad i Stockholm

2010-02-11 16:33:09
400 demonstrerade idag, den 11 februari, utanför Irans ambassad i Stockholm. Talkörerna haglade mot den iranska regimen, när många oppositionsgrupper från Iran hade samlats för en gemensam protest.
 
Polisen hänvisade demonstranterna en rejäl bit ifrån ambassaden, vilket skapade frustration. Efter att demonstranterna försökt bryta sig igenom poliskedjan gick polisen hårt fram med pepparspray och batonger. Polisen gick sedan till attack vid flera tillfällen och ett tiotal demonstranter blev så svårt skadade att de fick uppsöka sjukhusvård.
 
Uppemot hundra personer fick tas om hand av demonstranterna själva med snö och vatten och den första hjälputrustning som fanns på plats, främst efter polisens rikliga användning av pepparspray. Scener som idag utspelar sig i Iran där diktaturen använder sitt våld, utspelade sig idag utanför ambassaden i Stockholm. Varken demonstrationerna i Iran eller runt om i världen kommer att tystas av statlig repression och våld.
 
Kampen går vidare för störtandet utav den islamistiska diktaturen i Iran!
 
Läs mer i tidningen Offensiv och på www.socialisterna.org!
 
Rättvisepartiet Socialisterna

Vill du hjälpa till? Offensiv och Socialistiskt Alternativ behöver ditt stöd!

 

Med reaktionär blåbrun högerregering och otaliga kapitalistiska kriser behövs mer än någonsin en röst som försvarar arbetares rättigheter, bekämpar rasism och sexism, kräver upprustning av välfärden och tryggare jobb istället för försämrad anställningstrygghet, fortsatta nedskärningar och marknadshyra. Som ger ett socialistiskt alternativ till kapitalismens orättvisor, klimatkris, krig och flyktingkatastrofer.

Stöd vårt arbete: Swisha valfritt belopp till 123 311 40 48. Om du vill engagera dig mer finns mer info här!